maandag 10 oktober 2011

Sprekend Jezelf - Stap over je Spreekangst heen.

Sprekend Jezelf - Stap over je spreekangst heen!

Doorn, 3 oktober 2011. Onder deze titel vond deze week de cursus spreekangst plaats. Spreekangst is een van de meest voorkomende angsten in Nederland. Velen kennen het wel, dat je over een drempel moet stappen om een (grote) groep toe te spreken. Voor iedereen is dit verschillend, de een gaat er makkelijk en laconiek mee om. Voor de ander is het een onneembare hindernis. Sterker nog, men laat vaak de carrière er voor lopen, om maar te voorkomen dat men in het openbaar moet spreken! 

Volledig onnodig! Zo jammer, dat dit nog zo vaak gebeurt. Inmiddels hebben wij een enorme ervaring op dit gebied. Wij hebben ook deze week weer een 13-tal cursisten de basisvaardigheden bijgebracht om de drempel tot het spreken in het openbaar te slechten of in ieder geval ‘neembaar’ te maken! 

Wij leren onze cursisten hoe het lichaam tijden het spreken onder controle te houden. En, hoe je helderder kan blijven denken, waardoor het spreken makkelijker gaat. Maar ook – heel belangrijk – de stress en spanning te verminderen voor en tijdens het spreken. Niet in de laatste plaats leren wij onze cursisten om boeiend te zijn en overtuigend te spreken. 

Ook deze week hoorden we opnieuw een verhaal van iemand, die een week lang slapeloze nachten had alleen omdat hij een vergadering moest toespreken. En zo blijkt, niet nodig. Door de geleerde ‘tools’ toe te passen, worden de spanningen en stress steeds minder! Het gaat steeds makkelijker!

Wij zijn erg blij en tevreden dat het ook deze keer weer is gelukt een groep van dertien cursisten van hun spreekangst af te helpen. Met dit succes positioneren wij ons als één van de topinstituten op het gebied van spreekangst in Nederland.

Marijke van Dellen, trainer



Foto: De cursisten genieten van een welverdiende lunch op topniveau - geheel verzorgd door De Pronckheer uit Cothen - op waarschijnlijk de laatste mooie na-zomerdag dit jaar!












Tip: Hoe stap je over je spreekangst heen


Het allerbelangrijkste is: kom in beweging en neem actie. Je hebt al jaren last van spreekangst. Het lijkt een onneembare hindernis. Echter, volledig onnodig. Dat blijkt elke keer weer uit het succes van onze cursisten. De basis van dat succes is gelegen in de actie die ze hebben genomen door zich aan te melden voor de cursus. Dat kan jij ook.  Gun het jezelf en je carrière deze angst te overwinnen en leer ontspannen presenteren.


Stap over je Spreekangst heen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten